Skip navigation

Ny feature: tags

Ny feature: tags

Det er blevet endnu nemmere at finde byggematerialer på digitaleprodukter.dk. Nu kan du nemlig få tips til søgeord som relaterer sig til din søgning.

Vi introducerer: tags.

tag (a label associated with something for the purpose of identification).
“semantic tags were attached in order to identify different meanings of the word”

wordnet.princeton.edu

Ved at give produkterne i vores database tags, har vi gjort det nemmere at vælge søgeord og foretage mere præcise søgninger. Søgemaskinen foreslår selv relaterede tags (søgeord) til de søgninger du foretager, ved hjælp af en tag cloud lige under søgefeltet. Prøv selv!

Man kan selvfølgelig også helt forlade sig på at bruge tags. På forsiden har vi lavet en tag cloud, som viser de 30 mest populære tags, ligesom der ved en søgning uden resultat, vil blive vist en tag cloud til inspiration.

Tag cloud – A graphical view content keywords used on a website or blog.
Tags are typically listed alphabetically, and tag frequency is shown with font size or color.

www.webdesignseo.com/blogging-terms/

Baggrund

Tidligere kunne søgemaskinen ikke selv regne ud, at industridøre og branddøre havde noget med døre at gøre, fordi den ikke kan skille sammensatte ord ad. Vi har derfor gået vores database igennem og tilknyttet tags, altså enkelt-ord, til næsten alle produkter. Det betyder for eksempel at et produkt som hedder noget med industridør, nu er blevet ‘tagget’ med “industri” og “dør”. Derfor vil en søgning på døre nu også give resultater med industridøre og branddøre.

Samtidig har vi udarbejdet en algoritme, som kan se hvilke tags der med fordel kan kombineres med en eksisterende søgning. Derfor kan søgemaskinen nu foreslå at en søgning på “døre” kan kombineres med et tag som for eksempel “industri”. På denne måde håber vi at kunne hjælpe med at specificere søgeresultater og give inspiration til at bruge de rigtige søgeord.

Vi håber at vores brugere får glæde af de nye tags, og vil fortsat arbejde på at gøre produktsøgninger endnu enklere i fremtiden.

Publiceret den 4. November under: Digitalt Produktkatalog, Feature