Skip navigation

Tips og tricks – avanceret søgning og tags

De fleste har oplevet frustrationen over at søge på noget, som giver en masse resultater, der ikke var det man søgte efter. Men det er der råd for, for på digitaleprodukter.dk har søgemaskinen nogle skjulte muligheder, som vi tror den “avancerede” bruger vil byde velkommen.

Sammensatte ord

Noget af det sværeste for en søgemaskine, der skal håndtere det danske sprog, er alle de sammensatte ord vi bruger. Søger du f.eks. på beton, finder du ikke betonelementer eller fiberbeton – for vores søgemaskine er det forskellige ord og dermed forskellige søgninger, med forskellige resultater. Dette problem løser vi med tags og wildcards.

Tags

Mange produkter har tilknytet “tags” – nøgleord eller begreber som knytter sig til produktet. Dem kan vi bruge til at hjælpe søgemaskinen, ved at tilknytte f.eks. tagget “fiber” og tagget “beton” til produkter af fiberbeton – på den måde løser vi problemet med de sammensatte ord. Hvis du søger på f.eks. “beton”, vil søgemaskinen foreslå andre søgeord du kan kombinere med, for at indsnævre din søgning – den vil oveni købet gøre de foreslåede ord større eller mindre, alt afhængigt af hvor mange resultater du vil få ud af at kombinere din søgning med netop dét foreslåede ord.

Tags hjælper dig med at indsnævre din søgning

Tags hjælper dig med at indsnævre din søgning

Wildcards

Et alternativ til tags – og et noget mere kraftfuldt alternativ, er wildcards. Sætter du en stjerne efter beton (beton*) så leder søgemaskinen efter alle ord, der starter med beton. Sætter du stjernen før beton, så leder søgemaskinen efter ord der slutter med beton. Stjernen er med andre ord et wildcard, der betyder “hvad som helst kan stå i stedet for mig”. Prøv selv, og kombinér gerne med flere søgeord, f.eks. “altan* *beton” eller “*element*“.

Wildcards er gode til at håndtere sammensatte ord

Wildcards er gode til at håndtere sammensatte ord

Flere avancerede søgninger

Søger man efter afskærmning til en afsats eller lignende i stål, kan man med den lodrette streg (|) være ligeglad om det er betegnelsen “rækværk” eller “gelænder”, der anvendes – således: “rækværk|gelænder” stål’.

Det er også muligt at søge efter ord som kun optræder i f.eks. navnet – det gøres således: “name:plader“. Herunder en liste over de felter der kan søges på – klik på feltnavnet for at se et eksempel.

Du kan kombinere alle søgninger med “AND” eller “OR” – så hvis du gerne vil have alle vinduer med 2 eller flere stjerner, skriver du “vinduer (rating:2 OR rating:3)“.

God fornøjelse med søgemaskinen :-)

Publiceret den 27. November under: Digitalt Produktkatalog, Feature